2017. január 26., csütörtök

Prológus

-Bony rendelés a kettes asztalnál! - nyomja a kezembe Bella a kis cetlit amin a rendelés áll. Átfutottam gyorsan, hogy mi áll rajta. Egy egyszerű forró csoki volt a kérés, amit 2 perc alatt el is készítettem. A pohár oldalára egy kisebb szívecskét rajzoltam, majd mosolyogva nyújtottam Bella felé, mire ő megrázta a fejét.

- Ezt neked kell kivinni. - rá pillantottam a kettes asztalra és megpillantottam Mattet. Kinyitottam a pultnál lévő kis ajtót, majd nagyobb mosolyt festettem arcomra és elindultam felé. Ő is rám vezette tekintetét. Leültem elé, majd oda csúsztattam neki a rendelését.

- Látom megy a munka ezerrel. - kortyolt bele mohón a meleg finomságba, majd félre húzta a száját.

- Matt, vigyázz mert meleg! - kuncogok egy kicsit, mire ő még jobban mosolyog. - Nah, és neked hogy megy a munka?

- Elég jól. Sokat vagyok a hidegben, ezért gondoltam benézek a kávézóba. - kacsintott egyet, mire megráztam a fejem. Január közepe van és még indig rettenetes hideg.

- Ebony, úgy látom nem kell a fizetésed! - hallottam meg a főnököm hangját. Megforgattam a fejem, majd egy bocsánat kérő mosollyal álltam fel.

- Nekem viszont mennem kell Matt. - simítottam végig a kezén, majd ránéztem a főnökömre. Csak pár évvel idősebb nálam, de olyan zsémbes mint egy öregasszony.  Visszamentem a pult mögé ahol már várt rám. - Sarah csak két perc volt az egész, nem kell rögtön kiakadni. - ragadom meg a rendeléseket és sorrendben elkezdem készíteni.

- Én nem akadtam ki. Egyszerűen nem akarom, hogy az alkalmazottam lazsáljon. Legközelebb nem akarom meglátni. - dobta hátra a haját és a csípőjét mozgatva vonult vissza az igazgatói terembe. Felhúztam a szemöldököm és egy nagyot sóhajtottam. Csak éljem túl valahogy még ezt az egy órát...



- Bony menj nyugodtan, majd én bezárok! - vette el tőlem a kávézó kulcsát. Egy hálás mosollyal fordultam oda hozzá és öleltem meg. - Vigyázz magadra!

- Te is Bella! - nyitottam ki az ajtót és hirtelen csapott meg a hideg. Jobban nyomtam rá a fejemre a sapkát és takartam el az arcom a sállal. Hó nem volt, de rettenetesen fújt a szél. Csak négy utcányira lakok a kávézótól, ezért szerencsére nem fagytam meg mire haza értem. Mikor megláttam a házamat jobban szedtem a lábam, hogy végre a melegben lehessek. Már előre elkezdtem keresni a kulcsot a táskámban és mire az ajtóhoz értem meg is találtam. Nem figyeltem a lábam elé ezért belerugtam valamibe. Egy csomag volt az ajtóm előtt. Kinyitottam az ajtót, majd felvettem a barna dobozt és beléptem a melegbe. Gyorsan becsuktam az ajtót és ledobtam magamról a kabátot. Felakasztottam és rávetettem magam az előszobában lévő kanapéra. Egy pillanatra becsuktam a szemem, de rögtön kinyitottam és a csomagra vezettem a tekintetem. Felültem törökülésben és a doboz feladóját kezdtem el keresni, de nem találtam. Egy kicsit fura volt,de gondoltam a belsejében megtalálom. Kibontottam a tetejét és meglepett a tartalma. Csak egy levél volt benne. Nem értettem miért egy dobozban adták fel, ha csak egy sima levél. Kivettem és a dobozt ledobtam magam mellé. Kinyitottam a félbehajtott papírt és férfi kézírás tárult elém. Kacifántos volt, mégis rendezett. Elkezdtem olvasni...

Nem tudod ki vagyok, de én ismerlek. Te még nem láttál soha, de én ezerszer téged. Hangomat nem hallottad, illatomat nem érezted, de én mindent tudok rólad, remélem megértetted. Nekem ez egy játék, remélem játszol velem, mert ha nem következmények lesznek. Nem kell tudnod ki vagyok, elég ha követed a játékot. 

Első feladat:
Holnap este legyél ott ahol először láttalak. Ha nem jössz következménye a veszteség.

~J

Mikor végig olvastam elnevettem magam. Biztos Matt szórakozik. A levelet visszaraktam a dobozba és megráztam a fejem. Elbattyogtam a fürdőszobáig és beálltam a meleg zuhany alá. Mikor végeztem megtörülköztem és felvettem a pizsamámat, mire valaki csengetett. Az ajtó felé vettem az irányt és kinyitottam. Senki sem állt előttem, csak a megvilágított utcát láttam és a sötétségbe burkolózó házakat. Megvontam a vállam és aludni mentem.

2 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik eddig a történet az elő írásodat is szerettem és ez is tetszik csak igy tovább

    VálaszTörlés